Peter Dessing

Peter Dessing is binnen Praktijk Willemspark een van de psychotherapeuten. In 1997 studeerde Peter af aan de Universiteit van Leiden in de klinische psychologie. Peter heeft gewerkt en zich verdiept in cliënten met diverse problemen, zoals het worstelen met het onderdrukken van (moeilijk te verdragen) gevoelens door verdovende middelen, hard werken met gevoelens van uitputting tot gevolg of door gevoelsmatig op afstand te blijven.

Ervaring met deze worstelingen in het leven heeft hij opgedaan door persoonsgericht te werken met cliënten met een alcoholverslaving of met de angst voor ernstig bedreigende ziektes of met ingrijpende levensgebeurtenissen of met de vrees steeds te worden afgewezen waarbij vaak gevoelens van geremdheid dan het vermijden van mogelijkheden / specifieke situaties de leefwereld van iemand verkleind hebben. “Ik tracht samen met u te zoeken naar achterliggende redenen van wegstopte gevoelens of behoeftes, om uw gedrag binnen uw eigen levensgeschiedenis te begrijpen en ontdekkende wijs te kijken naar plus het veilig gaan ervaren van gewenste veranderingen”.

Deze moeilijk te uiten gevoelens kunnen ontstaan zijn door allerlei pijnlijke of angst oproepende levensgebeurtenissen, maar ook door het ervaren van de in aanleg moeilijkheid gevoelens gemakkelijk te uiten zoals bij mensen met autisme. Peter heeft ook met cliënten met autisme gewerkt.

De opgedane praktijkervaring van Peter is verder verdiept door de gevolgde postdoctorale opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog  (geregistreerd in 2006) en tot psychotherapeut (geregistreerd in 2011). Tevens is Peter geregistreerd supervisor van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie en leidt hij psychotherapeuten en gezondheidszorgpsychologen op in de praktijk tot betrokken en deskundige professionals.

Voor een deel van de tijd is hij momenteel naast zijn werk bij Praktijk Willemspark ook nog werkzaam bij de afdeling Depressie Ambulant van PsyQ Haaglanden.

 

Aanmelden voor Peter

Gebruik hiervoor het aanmeldformulier. Eveneens kunt u mij bellen op 06-11839389

Actuele wachttijden voor Peter Dessing

Eerste contact
Geen aanmeldingen mogelijk.

Intake                       
Geen aanmeldingen mogelijk.

Behandeling
Geen aanmeldingen mogelijk.

Vergoedingen van behandeling
Psychotherapie wordt altijd vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering, er zijn echter diagnoses waarbij psychotherapie niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Tarieven voor verzekerde en onverzekerde diagnoses zijn te vinden op de site van de Nederlandse Zorgautoriteit en Kosten.

Klachten en geschillen
www.psychotherapie.nl

Privacy en gegevensbescherming
Klik hier voor regelgeving rond privacy en de algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Registraties:

BIG-registratie nummer Psychotherapie                   39065616716

BIG-registratie nummer GZ-psycholoog                    19065616725

AGB-codes
Zorgverlener                      94017041